Nivon Zwolle
samen erop uit
wandelen, lezingen, excursies en meer
Meer informatie

Op de fiets naar Het Nijenhuis

Zondag 11 juni is het plan om op de fiets naar Kasteel Het Nijenhuis bij Heino te gaan. Het wordt dan een dag van cultuur en natuur, kunst en wandelen. Heerlijk in de zomerse buitenlucht, lekker op een bankje stoven in de zon of met elkaar genietend wandelen in de koele bossen en natuurlijk kijken naar kunst.

Verzamelen 10:30 uur bij restaurant Urbana aan de Wipstrikkerallee in Zwolle.

Opgeven bij Bart van Zuylen, tl: 038-4534893 of per mail, BartNivon@gmail.com

Een avond vol Klezmer

Woensdagavond 19 april belooft een bijzondere ervaring op te leveren door de aanwezigheid van Conny Timmermans, die dan in wijkcentrum Bestevaer een dia lezing zal geven over Klezmer muziek. En dat niet alleen, ze zal het laten horen ook. En dat is geen wonder, ze is muziek, ze is volksdans, ze is Klezmer. Momenteel speelt ze accordeon in het Drents Klezmer Trio. Conny Timmermans heeft in diverse muziekstijlen, o.a. ook in de wereldmuziek, dans, volksmuziekbands, haar sporen meer dan verdiend. Een duizendpoot op muziek-en volksdans gebied. Bovendien heeft ze aan de wieg gestaan van cursusorganisatie van Dubbelzijdig en organiseerde ze vakantie – zang/muziekweken in Frankrijk, muziekweekends in Nederland en 5 jaar lang het Wereldmuziek Scratch Festival. Ze richtte het Wereldmuziekkoor Duende (Nunspeet) op, bedacht het projectkoor Bulgaarse vrouwenstemmen “femail @ stage” en het Wereldmuziek Koren Festival. Conny Timmermans is ook vaardig op de tambura, tamburiča, mondharp en basgitaar. Nou ja, wat doet ze niet……

Ledendag op drie locaties

De jaarlijkse ledendag op zondag 7 mei 2017 zal op drie verschillende locaties worden gehouden! Wat een luxe, is het niet. En dat alles voor maar € 17,50! Eerst gaan we naar het Hunehuis om gezamenlijk koffie te nuttigen, daarna vertrekken we naar Taman Indonesia in Kallenkote bij Steenwijk. Het is een kleinschalig dierenpark met allerlei bijzondere dieren uit Indonesië zoals de Binturong, de Loewaks en Maleise Bosuilen. Je kunt genieten van Indische hapjes en drankjes, een kijkje nemen in een Mentawai paalwoning of rondsnuffelen op een heuse pasar. De dag wordt besloten met een heerlijke maaltijd bij Mia in de Olde Fabriek in Wapserveen. En Mia is een begrip daar en wijde omgeving incluis het Hunehuis!

Even praktische info: Aanmelden tot 7 april as. bij Joop van Vilsteren, tel. 4539683, de dag kost € 17,50, zelf brood meenemen. Er is plaats voor 20 deelnemers. We verzamelen ons om 12.00uur op het parkeerterrein van het voormalige van de Valk aan de Kranenburgweg in Zwolle. Nou mensen, het voorjaar lonkt, dus op naar de ledendag…

Op de fiets naar Het Nijenhuis

Zondag 11 juni is het plan om op de fiets naar Het Nijenhuis bij Heino te gaan. Het wordt dan een dag van cultuur en natuur, kunst en wandelen. Heerlijk in de zomerse buitenlucht, lekker op een bankje stoven in de zon of met elkaar genietend wandelen in de koele bossen en natuurlijk kijken naar kunst.